Artister på Göteborg Blues Party 29–30 juni 2012

Fredag 29 juni

Honeyboy Slim & The Bad Habits är ett nytt band med bl.a. välbekante Jacob Steinwall från Jacob & The Jackals. En blandning av rå blues och skitig rock’n’roll levererad i högt tempo med rykande slidegitarr i förgrunden.

Erja Lyytinen (FI) är både låtskrivare, sångerska och gitarrist. Hon varvar obesvärat flyhänt slideblues med kaxiga Hendrixlicks och melodiska popklanger. En tuff tjej med mängder av fans i svenska blueskretsar.

Vidar Busk & His Bubble of Trouble (NO) levererar en energisk blandning av blues och rockabilly. En hyllning till 50-talets showiga gitarrhjältar som baserade sin musik på boogie woogie, country, bebop swing och blues.

B.B. & The Blues Shacks (DE) är etablerade festivalfavoriter med rötterna i jump, swing och Chicagoblues från 40- och 50-talet. Lyssna noga och hör arvet från Little Walter, Sonny Boy, T-Bone, B.B King och Louis Jordan.

Lördag 30 juni

Det blev handgemäng med Gunnar ’Gugge’ Jansson vid mikrofonen behöver inte nödvändigtvis betyda slagsmål. Däremot varnas för tung akustisk träskblues med stövlarna förankrade i den amerikanska folkmusiken.

Tim Lothar (DK) är tillbaka, beväpnad med kraftfull röst, akustisk gitarr och stampplatta. Han väver skickligt samman sina starka originallåtar med klassiker gjorda av bluesmän som Robert Johnson, Charlie Patton och Leadbelly.

Rita Engedalen & Backbone (NO) vann European Blues Challenge i Berlin i mars i år. Ett band som får oss att tänka på Etta James, Janis Joplin, Irma Thomas och Tina Turner. Blues som sätter sig i ryggraden!

Tehler Blues Band med Richard på gitarr och Al på piano glänser på både Chicagostuk och jumpblues. Med gnistrande Albert King-gitarr och rullande blues & boogiewoogiepiano. Alltid en publikfavorit.

Clas Yngström & Big Tex Three är en mix av grupperna Sky High och gamla Chicago Express. Clas Yngström på gitarr och sång, Stoffe ”Big Tex” Sundlöf på trummor, Berra Pettersson på bas och så Janne Paltman på piano och hammondorgel.

Sven Zetterberg, välkänd blues- och soulman, behärskar såväl Chicago blues som southern soul. Som sångare, munspelare och gitarrist. En festivalfavorit som fick en smärre hit med 2010 års prisade album ”Grounded In Reality”.

Cadillac Kings (UK) är vassast i Storbritannien på 40’s & 50’s blues & jump-jive och på West Coast swing. Gärna kryddad med lite New Orleans rock’n’roll. Alla rapporter pekar på att dansskor bör medföras!

Pre-Bluesparty på S/S Marieholm torsdag 28 juni 19:00

Stefan Dafgård & Martin Abrahamsson kallar sig numera för Lowboy (som i sin tur är 2/4 av Jim’s Combo). En munspelare, en gitarrist, två röster. Som bjuder oss på akustisk blues & rootsmusik med betoning på deltablues.

Kokomo Kings är en helt ny kvartett med Samuel Andersson a.k.a. Harmonica Sam sång och munspel, Ronni Busack-Boysen gitarr, Magnus Lanshammar bas och gitarr och Daniel Winerö trummor. Världspremiär för kungarna och deras råa, blåa och högoktaniga blues!

Texter: Christer Fridhammar

Biljetter