Om föreningen

Göteborgs Bluesförening är en ideell förening som verkar för att tillhandahålla blues och närbesläktad musik till intresserade i Göteborgs-området. Vi strävar efter att skapa en balans i utbudet mellan etablerade grupper och mindre etablerade unga musiker med lokal förankring.

Bluesföreningen arrangerar större konserter cirka en gång per månad och försöker då ha olika slags  artister på två scener vid varje tillfälle. Vi anordnar även mindre konserter ungefär varannan onsdag på Musikens Hus  (Blues i Hängmattan) samt medlemsfester cirka en gång per år. I månadsskiftet juni/juli arrangerar vi  Göteborg Blues Festival på Villa Belparc i Slottsskogen och då behövs mycket hjälp med ideellt arbete.

Föreningsnytt

På senaste årsmötet byttes delar av styrelsen ut. Den nya styrelsens sammansättning kan man se på nästa sida.

Medlemskap

Medlemsavgiften är 300:- 2015. Medlemskort kan lösas på våra konserter eller genom att betala in  på vårt bankgiro (se under Kontakter).

Förutom rabatt på våra konserter (20:- eller 50:- på inträdet beroende på typen av arrangemang) och medlemsutskick ett par gånger per halvår så får man rabatt på Nefertiti (vid bluesarrangemang) samt på konserter arrangerade av bluesföreningarna i Lysekil,  Åmål, Uddevalla och Ulricehamn (rabatten gäller dock inte på Åmåls bluesfestival).

Studentrabatt

Mot uppvisande av giltigt studentleg får man samma rabatt på våra konserter som våra medlemmar får (50:- på inträdet beroende på typen av arrangemang).