Göteborgs Bluesförening
Göteborg Blues Society
Göteborg 2003-05-25

Hej käre medlem!

Här kommer lite information från bluesföreningen. Först ett stort tack till Young Guns och Hard on Blues för att de gjorde vårt arrangemang på Henriksberg den 18 april till en trevlig kväll med skön musik Vi tackar även Anson Funderburgh & The Rockets för deras konsert på Nefertiti den 9 april.

Nästa konsert blir fredagen den 30 majVilla Belparc, Slottskogen. Då har vi Blue Light och Baba Blues. Blue Light är ett band med mycket erfarna och duktiga musiker som spelar swingig och medryckande rhythm & blues. Bandet består av Lasse Häggström – sång, Juha Puro – gitarr, Lars Mellqvist - bas, Matti Ollikainen – piano, Roger Mörck - trummor, Stefan Abelsson – sax och Stefan Sandberg – sax. Det kommer säkert att ges flera tillfällen till dans för de som så önskar med Blue Light på scenen. Duon Baba Blues (Richard Danielsson och Clas Gustavsson) kör sin egen originella stil: Med akustiska gitarrer, munspel och sång både på engelska och svenska trollbinder de alltid sin publik. Vi öppnar inträdet till Belparc kl 20 och musiken startar ca kl 21 (Baba Blues börjar). Till Belparc kan man komma t ex med spårvagn 1, 7 eller 8, hållplats Botaniska trädgården.

Vårt årsmöte resulterade i följande förändringar av styrelsen: Per-Åke Moström valde att lämna sin plats som suppleant. Vi tackar PeÅ för allt arbete han har gjort för föreningen! Roger Olausson går från suppleant till övrig ledamot. Som nya suppleanter valdes Conny Aidanpää, Catharina Kisch och Jöran Robertsson.

Nu är det bara en månad kvar till Göteborg Blues Party 2003. Till utskicket bifogar vi ett program för festivalen. Vi hoppas att ni tycker att vi har fått ihop ett attraktivt startfält. Eftersom festivalområdet på Villa Belparc är begränsat har vi maximerat antalet biljetter. Så köp din biljett nu så att du inte blir utan.

Förköp kan göras på Pusterviks biljettkassa (www.pusterviksbiljetter.com) vid Järntorget och på Bengans. Snart finns också möjlighet att förboka biljetter på vår hemsida (www.gbgblues.se) och på så sätt slippa förköpsavgiften. Det kommer även att finnas möjlighet att boka biljetter till Blues Party på konserten den 30 maj.

För att fira att skivbolaget Last Buzz firar 25 års jubileum får alla festivalbesökare en GRATIS CD utgiven av Last Buzz. Kolla gärna Last Buzz hemsida: www.lastbuzz.web.com.

Vi har tagit fram en affisch till festivalen och skulle nu behöva hjälp med att sprida den över Göteborg med omnejd. Så om du vet någon lämplig plats att sätta upp en affisch, t ex på din arbetsplats, så är du välkommen till restaurang Louice söndagen den 1 juni kl 20-21 för att hämta affischer. Max 5 stycken/pers - och vi vill gärna veta var du tänker sätta upp affischerna.

Vi har preliminärbokat ett antal datum för hösten (se huvudsidan). Men än så länge är det bara helt klart med norska Kristin Berglund den 4 oktober på Villa Belparc. Vi återkommer med mer information om hösten i senare utskick.

Om du vill ha utskicken i form av e-mail och samtidigt hjälpa oss att spara porto så meddela din email-adress till Göran (se kontaktinfo på huvudsidan). Vi fortsätter med våra medlemsträffar varannan söndag kl 20 på restaurang Louice. Nästa tillfälle blir den 1 juni. Välkommen att vara med och diskutera blues i allmänhet och föreningens verksamhet i synnerhet! Det finns fortfarande svarta T-tröjor med föreningens logga i vitt. Nu endast vanliga T-shirts i storlek XL, L, M och S för 100:-. Kontakta Göran om du vill vara säker på en!

Föreningen har en ny hemsida med adressen www.gbgblues.se. OBS: bluesfestivalens hemsida är fortfarande www.fridhammar.com/gbgbluesfestival.html.