Göteborgs Bluesförening
Göteborg Blues Society
Göteborg 2003-08-30

Hej käre medlem!

Hoppas sommaren varit skön. Kanske har du haft möjlighet att besöka Belparc då vi kört "Blues i sommarnatten", som även i år blev väldigt lyckat. Vi vill tacka Bad Ass Fajitas, Lady Michelle Blue Band, Johnny Gazol & The Blue Tubes, Patricia Page & The Prophets, personalen på Belparc och inte minst publiken för fyra trevliga onsdagar.

Höstens första konsert blir lördagen den 6 september på Villa Belparc. Då gästas vi av Paul & The Blue Delivery och Matti Norlin. Paul & The Blue Delivery är ett band som spelar klassisk Chicagoblues med munspel och läckra gitarrslingor ovanpå ett riktigt tung-gung. Läge för dans alltså. Den här kvällen består de av Paul Alfredsson – sång/munspel/gitarr, Juha Puro – gitarr, Mikael Fahleryd - bas (vikarie för Magnus Lanshammar), Jim Ingvarsson – trummor och Matti Ollikainen – piano. Matti Norlin är sångare och gitarrist från Ångermanland. Med kraftfullt utryck framför han traditionell och modern delta-blues, ragtime och mer.

Lördagen den 20 september är det dags för medlemsfest. Vi kommer att vara på Villa Belparc. Det blir gratis inträde för medlemmar plus en gäst. Vi bjuder på ett litet tilltugg. Öl, vin och andra drycker köpes i baren. Här gäller samma regler som på en vanlig resturang eller bar, man får alltså inte ha med sig egna drycker. General Blues Band står för underhållningen. Festen börjar cirka 20.00. Anmälan sker via vår hemsida. Ni som inte har tillgång till Internet kan anmäla er genom att ringa till Bengt-Ove (tel 148914). Om han inte svarar så gör då anmälan på hans telefonsvarare genom att prata in ert namn, medlemsnummer och namn på eventuell gäst.

Programmet för hösten är nu klart. Söndagen den 30 november planerar vi eventuellt en bussresa till Stockholm för att åka med Silja Lines blueskryssning Blues at Sea. Detta är en 24 timmars bluesfest på Östersjön med artister som Big Joe Louis & His Blues Kings, Roffe Wikström med Blue Hammer m fl. (www.julymorning.nu). Om resan blir av beror till stor del på om det finns något intresse från medlemmarna, samt pris. Mer information om bussresan kommer senare.

Om du vill köpa eller boka biljetter i förväg till något av våra arrangemang kan du göra detta antingen från vår hemsida eller från Pusterviks biljettkassa vid Järntorget. Då vi gör samarrangemang med Nefertiti så rekommenderar vi att du bokar genom deras hemsida www.nefertiti.se.

Du vet väl att du kan få medlemsutskicket samt annan info på elektronisk form om du meddelar din email-adress till Göran (se kontaktinfo). Vi fortsätter med våra informella medlemsträffar varannan söndag kl 20 på restaurang Louise. Nästa tillfälle blir den 14 september. Välkommen att vara med och diskutera blues i allmänhet och föreningens verksamhet i synnerhet! Vi har skaffat ett nytt lager svarta T-tröjor med föreningens logga. Vi har den vanliga modellen med rund hals i storlek XL, L, M och S för 100:- . Samt en dam- modell med V-ringad hals i storlek S och M för 120:-. Kontakta Göran om du vill vara säker på en!