Göteborgs Bluesförening
Göteborg Blues Society
Göteborg 2003-10-26

Hej käre medlem!

Här kommer en liten påminnelse om föreningens kommande arrangemang plus lite nytt. Månadsskiftet oktober/november blir en intensiv period med tre konserter på drygt en vecka.

Den första blir nu på torsdag den 30 oktober på Nefertiti. Då kommer Fabulous Thunderbirds med Kim Wilson i spetsen. Sedan 25 år tillbaka har T-birds rått om sitt distinkta och kraftfulla sound. Dagens upplaga är den bästa på många år och består av: Kim Wilson - gitarr/sång, Troy Gonyea - gitarr, Ronnie James - bas, Jimi Bott - trummor, Gene Taylor - keyboard. Konserten är ett samarrangemang med Nefertiti så medlemmar har 40:- rabatt (återbetalas vid entrén mot uppvisande av medlemskort).

Redan lördagen den 1 november är det dags att bege sig till Villa Belparc för en ny konsert, denna gång med den amerikanska bluesgitarristen och sångaren Rusty Zinn uppbackad av Instigators. Dessutom kommer ungdomsbandet Walking Spanish som gjorde stor succé på bluespartyt i somras. Rusty Zinn är på turné i Sverige med Instigators och vi har haft turen att få en spelning med dem. Han har gett ut flera stycken kritikerrosade skivor, turnerat flitigt i USA och spelat på många stora bluesfestivaler. Under en period ingick han i Kim Wilsons band. Han har också spelat med artister som Jimmy Rogers, Snooky Pryor och Mark Hummel. Detta kommer säkert att bli en riktig höjdarkväll.

Lördagen den 8 november är vi tillbaka på Henriksberg och då kör vi två våningar blues med Harry Banks Buzzers på Kommandobrygan och Iris & The Lost Souls i Kajutan.

Vår planerade bussresa till Stockholm för att åka med blueskryssningen Blues at Sea ställdes in på grund av för få anmälningar. Istället blir det ett evenemang den 29 november med Sonny Rhodes (US) & Wentus (FI) Villa Belparc.

Till nyår blir det mycket blues igen. Lördagen den 27 december har vi Svartvitt samt Add Blue på Henriksberg. Fredag-lördag 2-3 januari arrangerar vi en Blues Fiesta 2004 tillsammans med Nefertiti. På fredagen blir det Mr Bo & The Voodooers med Voodoofones samt Harmonica Henry & The Bluesrockers och på lördagen spelar Knock-Out Greg & Blue Weather samt Big Chief Rhythm´n´blues Orchestra. Biljetter börjar säljas på Bengans och Pustervik nästa vecka.

Om du vill köpa biljetter i förväg till något av våra arrangemang kan du göra detta från Pusterviks biljettkassa vid Järntorget eller på Bengans. Du vet väl att du kan få medlemsutskicket samt annan info på elektronisk form om du meddelar din email-adress till Göran (se kontaktinfo nedan). Vi fortsätter med våra informella medlemsträffar varannan söndag kl 20 på restaurang Louise. Nästa tillfälle blir den 9 november. Välkommen att vara med och diskutera blues i allmänhet och föreningens verksamhet i synnerhet! Vi har skaffat ett nytt lager svarta T-tröjor med föreningens logga. Vi har den vanliga modellen med rund hals i storlek XL, L, M och S för 100:-. Samt en dam-modell med V-ringad hals i storlek S och M för 120:-. Kontakta Göran om du vill vara säker på en!