Göteborgs Bluesförening
Göteborg Blues Society
Göteborg 2003-12-21

Hej käre medlem!

Nu är snart året slut och vi är väl många som ser fram emot lite välförtjänt julledighet. Det har varit en bra höst med flera musikaliskt bra konserter och god stämning. Däremot har vi haft en nedgång i antal besökare på flera av våra arrangemang. Som en följd av detta kommer vi under våren att huvudsakligen bara ha ett band per konserttillfälle eftersom det blir ekonomiskt svårt att klara två band med nuvarande publikintäkter. Men vi tror ändå att vi skall få ett bra program i vår och redan nu kan du sätta kryss i almanackan för den 2-3 juli för då kör vi Göteborg Blues Party 2004!

Nytt år innebär att det är dags att förnya medlemskapet. Vi hoppas att du vill fortsätta att vara medlem. Då får du rabatt vid våra konserter och på Nefertiti då de har blueskvällar samt på konserter arrangerade av föreningar anslutna till Bluesunionen dvs. Lysekil, Åmål, Uddevalla och Ulricehamn (rabatten gäller dock inte på större festivaler). Medlemsavgiften för 2004 är 100 kr. Betala in den på vårt bankgiro: 5168-2003. Det går även bra att betala medlemsavgiften vid någon av våra spelningar.

Nästa konsert äger rum lördag den 27 december på Henriksberg. Då är det dags för vår traditionella mellandagskonsert med Svartvitt. Förutom Svartvitt får vi höra Add Blue som spelar upptempoblues & soul med mycket sväng, rytm och luft. Och deras mål är att spela tajt, ha kul och sprida glädje till publiken. Add Blue kommer att underhålla i Kajutan medan Svartvitt håller till uppe på Kommandobryggan.

Fredag-lördag 2-3 januari är det Blues Fiesta 2004 som vi arrangerar tillsammans med Nefertiti. På fredagen blir det Mr Bo & The Voodooers med Voodoofones samt Harmonica Henry & The Bluesrockers. Mr Bo & The Voodooers serverar en förtrollande mix av musik med ingredienserna hämtade från det välfyllda skafferi där burkar fyllda med blues, R&B, gospel och soul samsas på hyllorna. Det hela kokas grundligt i en sotig Voodoo-gryta. Resultatet blir en intensiv musik som bygger på rytmiskt samspel och välvalda sånger. Kryddor i form av solistiska utbrott på smakrik gitarr och fet hammond ger blues med tuggmotstånd. Men som ändå är lättsmält på något sätt... Harmonica Henry & The Bluesrockers spelar klassisk Chicagoblues under ledning av en av Sveriges bästa bluesmunspelare, Janne Sjöström. Med 25 års turnerande i bagaget tillhör de ett av Sveriges mest rutinerade bluesband.

lördagen spelar Knock-Out Greg & Blue Weather samt Big Chief Rhythm´n´blues Orchestra. Knock-Out Greg & Blue Weather är ett av Skandinaviens mest explosiva bluesband. Detta 6-mannaband smälter samman rhythm’n’blues, rock’n’roll och ruffig munspelsblues och ut kommer ett eget sound som låter mycket vintage. En stor del eget material och låtar av t ex Amos Milburn, Johnny Otis, Little Walter och Jimmy Rogers mixas i en knallhård show. Efter succédebuten för ett år sedan återkommer Big Chief Rhythm´n´blues Orchestra med sin heta och svettiga Louisianagumbo, musik plockad ur the Classic New Orleans song-book och mer därtill. Bakom namnet Big Chief gömmer sig Bernt Andersson och i den eminenta ensemblen ingår bl a Anna-Lena Winter och Göran Svenningsson.

Lördagen den 31 januari kommer det danska bandet Lightnin' Moe and his Peace Disturbers till Henriksberg. Det är säkert många som kommer ihåg dem från Blues Partyt i somras där de gjorde stor succé och blev favoriter för många i publiken.

Vi har fortfarande svarta T-tröjor med föreningens logga kvar. Vi har den vanliga modellen med rund hals i storlek XL, L, M och S för 100:- . Samt en dam- modell med V-ringad hals i storlek S och M för 120:-. Kontakta Göran om du vill vara säker på en!