Göteborgs Bluesförening
Göteborg Blues Society
Göteborg 2004-02-15

Hej bäste medlem!

Här kommer lite information om föreningens aktiviteter under våren. Men först en liten tillbakablick. Samarrangemanget Blues Fiesta 2004 med Nefertiti i början av januari blev väldigt bra. Vi hade två kanonkvällar på Nef, mycket folk, härlig stämning och framför allt mycket bra musik. En kanonkväll var det också på Henriksberg nu senast då Lightnin' Moe and his Peace Disturbers var på besök. Det var sväng på Kommandobryggan och både bandet och publiken var på bästa humör. Ett stort tack till artisterna och publiken för er medverkan under arrangemangen.

Nästa konsert som är lördagen den 28 februari på Henriksberg blir säkert också en höjdarkväll när vi gästas av en gammal favorit: Al Tehler Blues Band. Al kommer med hela sitt band med blås och allt. Detta blir en fin blueskväll i BB Kings anda.

Den 20 mars får vi celebert besök: Steve Baker och Chris Jones. Steve är engelsman bosatt i Tyskland och kanske den bäste bluesmunspelaren i Europa. Han är sedan länge konsult åt Hohner, har gett ut en "munspelsbibel" (The Harp Handbook) och mycket annat instruktionsmaterial. I början av september arrangerade han en Harmonica Masters Workshop i Sydtyskland med flera berömda munspelare. Han har gett ut flera skivor med olika artister, men det bästa han gjort är nog tillsammans med amerikanen Chris Jones. Chris är en virtuos på akustisk gitarr (ofta med slide), en bra sångare och en rolig scenpersonlighet. De gör mycket eget material blandat med häftiga tolkningar av blues, rock och country klassiker. Konserten sker i samarbete med Nefertiti. Steve kommer även att hålla i en "harp clinic" tidigare samma dag.

Den 27 mars gör vi en ytterligare satsning på den Göteborska bluesen. Det blir två välkända band från stan: General Blues Band och Bluestone. Detta blir också ett test på hur väl det fungerar med två band (efter varandra) på samma scen uppe på Kommandobryggan.

På baksidan av brevet ser du resten av vårens program. Observera att vi ändrat konserten med Jump 4 Joy till den 30 april och att vi kommer att vara på Musikens Hus. Det kommer att behövas extra mycket dansutrymme när Ulf Sandström och grabbarna river loss med sin glada jumpblues!

Söndagen den 28 mars är det årsmöte. Du är hjärtligt välkommen att delta. Vi börjar kl 18:00 och kommer att vara i samlingslokalen på Amiralitetsgatan 24 R (ingång från Galateagatan) i Majorna.

Om du vill köpa förköp till någon konsert så kan du göra detta på Pusterviks biljettkassa vid Järntorget eller på Bengans vid Stigbergstorget. För konserter på Nefertiti rekommenderar vi att du beställer direkt från deras hemsida: www.nefertiti.se. Bluesföreningens medlemmar har rabatt när vi har samarrangemang.

Vi har fortfarande svarta T-tröjor med föreningens logga kvar. Vi har den vanliga modellen med rund hals i storlek XL, L, M och S för 100:- . Samt en dam- modell med V-ringad hals i storlek S och M för 120:-. Kontakta Göran om du vill vara säker på en!