Göteborgs Bluesförening
Göteborg Blues Society
Göteborg 2004-04-25

Hej bäste medlem!

Hoppas att allt är bra. Du kanske har varit på någon av de konserter som vi har arrangerat under våren. Då vet du vilken härlig stämning, gott sväng och bra musik det har varit. Som vanligt vill vi tacka både artister och publiken för dess medverkan. Det är också kul för oss i styrelsen att kunna konstatera att vi fått många medlemmar under första kvartalet, både gamla och nya. Vi vill passa på att hälsa alla hjärtligt välkommna! Årsmötet resulterade i ett par förändringar i styrelsen. Ni kan se utformningen av den nya styrelsen på baksidan.

Nästa konsert blir fredagen den 30 april kl 20 på Musikens Hus. Då spelar Jump 4 Joy och Mizz Percy. För er som inte vet så ligger Musikens Hus på hörnet av Djurgårdsgatan 13 och Karl Johansgatan i den s.k. hängmattan i Majorna inte långt från Stigbergstorget.

Jump 4 Joy består av: Ulf Sandström piano/sång, Bo Gustafsson sax, Anders Almberg trummor och Anders Olsson kontrabas. Gruppens frontman Ulf Sandström är en artist med mycket stark scenpersonlighet och en mycket duktig pianist. Repertoaren består av pianobaserad boogie-woogie, jazz, blues, swing och rock n´ roll plus lite stand-up comedy. Svängit, glatt och mycket dansvänligt!

Mizz Percy är en 20-årig bluestrio med hemadress Göteborg som har spelat med Johnny Winter, Dr Feelgood, Jimmy "Walking By Myself" Rogers, Alan Haynes, Albert Collins och Walter Trout.

Den 5 juni kör vi på Villa Belparc med Blue Hammer. Blue Hammer är ett utpräglat liveband. Sättningen är: Anders "Niten" Karlsson sång/gitarr, Thomas "Mr Blue" Hammarlund gitarr, Tommy Cassemar bas, Erik Mossnelid hammondorgel/piano och Michael Johansson trummor. Shufflar, swinglåtar, blues, samt soul och rock n´ roll är bandets signum. Influenser saknas inte; Johnny Guitar Watson, Guitar Slim, Freddy King, Little Johnny Taylor, T-Bone Walker och Johnnie Taylor är några. Under 2002 började de även att jobba som kompband åt Rolf Wikström, ett samarbete som fortsätter alltjämt.

Artisterna till Göteborg Blues Party 2004 är nu klara. Du hittar dem snart på hemsidan. I år blir det alltså 3 dagar blues, den 1-3 juli, med 15 olika band. Precis som förra året kommer festivalen att hållas på den natursköna resturang Villa Belparc i Slottsskogen. Vi har två stora utomhusscener och ordentligt med tält för att skydda mot eventuella regndroppar. Mer information om tider mm kommer senare. Kolla gärna vår hemsida www.gbgblues.se där vi lägger ut information allt eftersom. Förköp kan du göra med början omkring den 30 april på våra vanliga ställen: Pusterviks biljettkassa vid Järntorget eller på Bengans vid Stigbergstorget men även via www.ticnet.se.

Nu är det snart sommar och då är det dags att köpa T-shirts. Vad passar då bättre än en svart T-shirt med föreningens logga. Vi har den vanliga modellen med rund hals i storlek XL, L, M och S för 100:-. Samt en dam-modell med V-ringad hals i storlek S och M för 120:-. Kontakta Göran om du vill vara säker på en!