Lör 22 okt: Clas Yngströms Blue Devils – S/S Marieholm

Clas Yngströms Blue Devils
Clas Yngströms Blue Devils

BLÅDJÄVLAR bju´r på JÄVELSKAP

Clas Yngströms BLUE DEVILS släpper sin första fullängdare, ”JÄVELSKAP”, torsdag 31’a mars. Plattan släpps till början på CD och digitalt, en vinyl – LP kommer i slutet av maj.

The Blue Devils, startades våren 2017 av Clas Yngström och trumslagaren Uffe Åhman. De bägge startade även bluesrockgruppen SKY HIGH, i Göteborg 1978. Blue Devils är en bluesinriktad grupp, med mer av ett Chicagoblues sound. Utrustad med munspel och slidegitarr och ett helvetes sväng – allt till ett moderat ljudtryck – mer sväng än ljudstyrka – har bandet genom ett hundratal spelningar och livestreams vunnit en alltmer växande fanbase. Bandet släppte våren 2018 en vinyl -EP med fyra låtar med svensk text och nu kommer ”Jävelskap” – ett fullmatat album med fortsatt svenska texter. En av textförfattarna är Lars Wanfors, även känd som Svenne Rubin. 

Clas Yngströms Blue Devils verksamhet bygger främst på livegigs på blues/jazzföreningar, festivaler och musikklubbar. I brist på speljobb under pandemin, har bandet jobbat med ”Jävelskap” och står nu hoppfulla i väntan på att restriktioner lättas och att nu få tillfällen att spela upp de nya numren live inför sin publik.

Uffe och Clas är invalda i prestigefyllda BLUES HALL OF FAME. Clas, först som Great Blues Artist -2012 och sedan uppdaterad till Legendary Blues Artist 2014. Uffe blev invald som Great Blues Artist 2013.

Bandmedlemmar

  • Clas Yngström – sång och gitarr
  • Patrik Steen – sång och gitarr/slidegitarr
  • Christer Ring – munspel
  • Robert Ivansson – elbas
  • Uffe Åhman – trummor

Detaljer

Datum och tid:
Lördag 22 oktober, 21:00 – 23:30
Artister:
Clas Yngströms Blue Devils
Spellokal:
S/S Marieholm »
Biljettpris:
250:- (200:- för medlemmar i GBF) Förköp rekommenderas »
Typ av arrangemang:
GBF Blues
Övrig info:
Bluesjam kl 16:00-19:00 (fri entré till jammet)
S/S Marieholm har fullständiga rättigheter
Mer info: 031-10 59 65