INSTÄLLT! Lör 28 mars: Tove Gustavsson – S/S Marieholm

Tove Gustavsson
Tove Gustavsson

Tove är en av den nya generationens kvinnliga bluesartister som svensk bluesscen så väl behöver. Tove representerar något alldeles eget med sin originalmusik och rockiga framtoning. Bakom sig har hon dessutom samlat de mest kompetenta musikerna man kan önska sig i branschen:

Bandmedlemmar

  • Jens Frithiof – Gitarr 
  • Matte Gustafsson – Gitarr 
  • Surjo Benigh – Bas 
  • Kjell Gustavsson – Trummor
Jefferson Blues Magasin:

Tove Gustavsson är ett nytt namn för mig, dotter till bandledaren och trummisen Kjell Gustavsson. De flesta av sångerna på plattan har Tove gjort tillsammans med Kjell. En ”rockplatta” med rötter. Tove har en driven och tuff röst väl lämpad för det här materialet. En stämma som kan mäta sig väl med förmodade amerikanska förebilder. Inspelningarna har ett härligt, äkta djup, en särskild rumskvalitet kring Kjell Gustavssons trummor, väl kompletterat av Surjo Benighs bas. Kenny Håkansson och Johan Öberg gästar på gitarr och Christer Lyssarides med slidegitarr. En gedigen platta i Jeffersons utmarker.  Olle Wallin

Rootsy Music:

Blue – songs from a diary är ett album djupt rotat i en klassisk rock/blues-tradition och det doftar mycket sjuttiotal. För trots att Tove inte ens va påtänkt när det begav sig är det den musiken hon lyssnar på och gillar idag. Vilket så klart avspeglar sig i hennes egen musik.

Länkar

Detaljer

Datum och tid:
Lördag 28 mars 2020, 21:00 – 23:30
Artister:
Tove Gustavsson
Spellokal:
S/S Marieholm »
Biljettpris:
150:- (100:- för medlemmar i GBF)
Typ av arrangemang:
GBF Blues
Övrig info:
INSTÄLLT! Bluesjam kl 16:00-19:00 (fri entré till jammet)
S/S Marieholm har fullständiga rättigheter
Bordsbokning 031-10 59 65